De lekkerste adresjes in en rond Limburg

 

Il Proverbio

Pizza’s in een traditionele houtoven bij Il Proverbio – Genk

Massimo Zamponi liet zijn eigen houtoven overkomen uit zijn land van herkomst om overheerlijke Napolitaanse pizza’s te bakken voor zijn klanten. Als je aan de deur van Il Proverbio passeert, word je meteen overmeesterd door een geur die je verlekkert om binnen te stappen. In het strakke zwart-witte interieur van het etablissement, kan je wegdromen met lokale spreekwoorden van de Napolitanen.

Adres: Noordlaan 24, te Genk.

Website: Il Proverbio

Een ware belevenis bij De Kristalijn – Genk

Lunchen en dineren in De Kristalijn is meer dan enkel tafelen, het is een ware belevenis. Niet alleen stelen de chef en zijn equipe elke dag de show in hun open keuken, maar ook waan je je in de natuur met de vele ramen in dit restaurant. In de zomer worden de ramen per tafel opengezet, zodat je van een verbluffend uitzicht kan genieten.

Adres: Wiemesmeerstraat 105, te Genk

Website: De Kristalijn

Enfin

Rust en gastvrijheid bij Enfin – Houthalen-Helchteren

Aangezien het huiskamergevoel primeert bij Restaurant Enfin en er slechts 24 personen binnen kunnen in het restaurant, voel je je hier meteen thuis. Je kan in alle rust genieten van de gastvrijheid en gezelligheid die Benny Dreesen en zijn personeel bieden. Voor culinair hoogstaande creaties uit de Franse keuken, moet je bij Enfin zijn.

Adres: Grote Baan 428, te Houthalen-Helchteren

Website: Enfin

 

Taratata

Eigenzinnig dineren in Taratata – Hasselt

In Hasselt kan je je smaakpupillen laten genieten bij Taratata, een restaurant dat gekend is voor haar eigenzinnige keuken. Sinds 2000 is dit restaurant al een vaste waarde in Hasselt. Bij Christoph en Dominique word je gastvrij ontvangen. Dit koppel kan je best beschrijven als warm, no-nonsense en een tikkeltje prettig gestoord. Dat belooft niet minder dan fantastisch te worden! Gemberlimonade is de specialiteit van het huis en een echte aanrader. Voor hun 16e verjaardag doen Christoph en Dominique zichzelf iets cadeau, een verhuis!

Adres: Minderbroedersstraat 5, te Hasselt | na de zomer: Kanaalkom, te Hasselt

Website: Taratata

Carte Blanche bij Bistro Nano – Hasselt

Bistro Nano is gelegen in de schaduw van het oude stadhuis van Hasselt. De ligging is dan wel ‘klassiek’, maar het concept van Bistro Nano is vernieuwend. Elke dag kan je er kiezen uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts of kaas. De kaasselectie gebeurt door kaasmeester Van Tricht. Daarnaast kan je resoluut kiezen voor ‘Carte Blanche’, waarbij de chef kiest wat er op jouw bord terecht komt.

Adres: Lombaardstraat 12, te Hasselt

Website: Nano

Ginger

Smullen onder het oog van God in het Kruisherenklooster – Maastricht

In Maastricht kan je eten in een 14e-eeuwse kerk, meer bepaald op de entresol waar je geniet van een hemels uitzicht. Dankzij de glas-in-lood ramen en eigentijdse lichtobjecten, kan je dineren onder betoverend licht. Je bent bijna op ooghoogte met de prachtige muur- en plafondschilderingen. Bij het Kruisherenklooster kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner. De meeste gerechten worden bereid met pure en regionale producten. Bij mooi weer kan je ook lunchen in het pandhof. Ook de Limburgse gastvrijheid is hier aanwezig!

Adres: Kruisherengang 19-23, te Maastricht

Website: Kruisherenklooster

Hot and spicy fusion cuisine bij Ginger – Maastricht

Bij Ginger kan je terecht voor fusion cuisine met gerechten uit Japan, Thailand, Vietnam, Indonesië en China. Allerhande tradities en stijlen van deze landen worden gebundeld tot een waar culinair genot! Hou je van een leuk interieur en een uitgebreide keuze aan verschillende gerechten? Dan moet je bij Ginger langs in Maastricht!

Adres: Tongersestraat 7, te Maastricht

Website: Ginger

 

Lees ook andere artikels: