Suity en kindjes op speelplein
 

TOPVAKANTIE in Oye-Plage

De sfeervolle kuststad Oye-Plage is met haar prachtige natuur een oase aan rust en ontspanning.

Dit Franse stadje aan de Opaalkust is omringd door alles wat moeder natuur te bieden heeft. Het natuurreservaat Platier d’Oye is een uitgestrekt duingebied rijk aan verschillende diersoorten. Vooral vogelliefhebbers kunnen hier genieten van de verschillende vogelsoorten die zich hier nestelen. Wandelpaden en kijkhuizen zorgen er voor dat je zowel te voet als met de fiets dit natuurreservaat kan bezoeken.

Na een lange wandeling in de natuur kan je genieten van de zon op een terrasje in Grevelingen. Dit dorpje omringd door grachten is zeker een stadswandeling waard. Hierbij kan je het Belfort, de oude stadspoort en de rivier de Aa gaan bezichtigen.

Krijg je niet genoeg van de gezellige dorpjes dan kan je gerust Grand-Fort-Philippe en Petit-Fort-Philippe nog meepikken. Deze twee unieke dorpjes worden gescheiden door de rivier ‘Aa’. Je kan kiezen om de dorpen van bovenaf te bezichtigen vanuit de vuurtoren of vanop zee. Je kan namelijk in de zomer genieten van het uitzicht tijdens een boottocht.

Niet veraf van Oye-Plage bevinden zich Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Deze twee kapen staan bekend om hun krijtrotsen langs het strand. Met een beetje geluk kan je hier bij goed weer de Engelse kust zien.

Ben je na een lange dag uitgewandeld dan kan je ontspannen in de wellness Les Argousiers. Bovendien kan je van een korting genieten in deze wellness wanneer je een verblijf bij ons boekt!

Naast de prachtige natuur heeft deze streek nog meer te bieden voor jong en oud. Zo vindt het Lindeboom festival plaats van 19 tot 22 juli. Dit gratis festival laat je proeven van de traditionele muziek. Je kan kiezen om hier je avond af te sluiten, maar je kan gerust ook overdag in het weekend een bezoekje brengen.

Ook voor avonturiers valt er van alles in Oye-plage te beleven. Durf jij je te wagen aan een avonturenparcours in Passion d’Aventure? Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier plezier aan beleven. Ook op deze activiteit krijg je korting bij een boeking van een verblijf.

Stadswandelaars kunnen gerust een bezoekje brengen aan de fantastische stad Calais. Deze historische plek heeft veel monumenten met een eigen verhaal. Zeker een aanrader om deze te gaan ontdekken!

Wil je ook genieten van een TOPVAKANTIE in Oye-Plage? Boek dan snel je verblijf!

 
Boek hier
 

Lees ook onze andere artikels: