Zon, zee… en Plop!

Een kinderleven kan zo simpel zijn… een beetje zee, een snufje zand,… en Plopsaland! Meer moet dat niet zijn voor de kids. En laten wij nu toevallig toffe appartementen te huur hebben op een kabouterscheet afstand van dit kinderwonderland! Tijd voor een korte rondleiding dus!

Meli-park wordt Plopsaland

Als je vóór de eeuwwisseling bent geboren dan herinner je je misschien nog het Meli-park van Adinkerke (deelgemeente van De Panne); het pretpark dat rond bijen en honing draaide. Toen dit park na vele decennia in 1999 werd verkocht, heeft Studio 100 er z’n Samson-pijlen op afgevuurd, en er een nieuw themapark van gemaakt. Het land waarin ook Kabouter Plop, Piet Piraat, en Wickie de Viking hun domicilie genomen hebben, is gevuld met een dikke 50 attractieszoals diverse achtbanen. Zo is er bijvoorbeeld Anubis the Ride, een rollercoaster die tegen 90 km/uur zoeft, en tot 34 meter hoog gaat. Of wat dacht je van de Balloon Race, de Vliegende Fietsen, de Vleermuis, of een tochtje in de Supersplash? Rondzweven op 70 meter hoogte… als je geen hoogtevrees hebt dan is de Rox Flyer iets voor jou! De kleinsten onder ons zijn waarschijnlijk gek op kinderboerderij De Doorloopweide en de Bumperboats. Tussendoor valt er genoeg te snuisteren in de 10 winkeltjes en te knabbelen in de 26 eetgelegenheden die het park rijk is. En wil je wel eens zien hoe het er achter de schermen van dit pretpark aan toe gaat? Ook dat kan, met de Backstage Pass!

Indoor Mayaland

Als het weer even niet mee zit dan is er nog altijd Mayaland, een indoor speelparadijs met ‘n reuze glijbaan en speeltuinen. Je kan er ook diverse attracties terugvinden, zoals bijvoorbeeld een vlot, hangbrug, ballenbad en de Bloemenmolen -een draaimolen met armen, muziek en waterstralen. Of wat dacht je van de Waterlelies, de Valtoren of de Swingboom? Yep, ook bij slecht weer genoeg te doen om een chronisch overschot aan energie kwijt te raken!

Plopperdeplop!

Waarschijnlijk kunnen jij en je kinderen geen plop meer zeggen na al die avonturen. Daarom raden we je aan de volgende dag gewoon terug te komen. Dit keer om te plodderen in Plopsaqua! Met z’n buitenbad met gazon, speeldorp, peuterbad, waterkanonnen, disco bad, jacuzzi’s, meerdere glijbanen, en sauna, is er genoeg te doen om een paar uurtjes zoet te zijn. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een golfslagbad met storm effecten. Of wat dacht je van ’n wildwaterbaan die je door ravijnen en grotten voert? Vergeet ook de bandenglijbaan niet, waar je alleen of met z’n tweetjes door kan sjezen. En als je écht durft dan kan je eens langsgaan bij de Sky Drop; een glijbaan waarin je een vrije val maakt… Brr, kippenvel!

Genoeg geplopt, het is tijd om Plopsaland in levende lijve te komen ontdekken!

 
Kabouter Plop Plopsaland
 
Plopsaland
 
Plop Plopsaland
 

Lees ook onze artikels: