Holidaysuites.nl

Op vakantie aan de Belgische kust met je hond

Op vakantie met je trouwe viervoeter

Houd jij ook zo van de Belgische kust? Maar wil je je trouwe viervoeter niet thuis laten? Dan hoef je niet verder te zoeken want onze residenties zijn woof-proof. Ontdek samen de omgeving en ga lekker op avontuur. Heb je nog geen inspiratie? Dan vind je op deze pagina zeker meer informatie.

Honden
 

Nieuwpoort

In het mooie Nieuwpoort zijn honden toegelaten op het strand van 16 september tot 14 juni. Gedurende de warmere dagen, van 15 juni tot 15 september, zijn honden verboden op het strand, maar ook daar hebben we een oplossing voor.

Aan de havengeul bij het Prins Mauritspark vind je een heerlijke hondenweide van maar liefst 2500 vierkante meter! Hier kunnen onze harige vrienden vrij rondsnuffelen en rennen. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook gezellige zitbanken waar baasjes kunnen genieten. Dit is dé plek in Nieuwpoort waar honden écht de baas zijn!

Hond Nieuwpoort
 

Westende-Middelkerke

Welkom in Middelkerke! Het hele jaar door kunnen je hond en jij genieten op het strand, vooral in de hondenzone Carlton tot aan de Oostendse grens. Honden mogen vrij rondlopen op deze strandstrook. Daarnaast zijn er nog drie andere gebieden waar honden welkom zijn: langs de Louis Logierlaan, ten westen van het sportstrand, waar honden aangelijnd moeten blijven met een lijn van 10 meter. 

Vanaf het verlengde van de Sluisvaartstraat tot aan de grens met Oostende, waar honden vrij kunnen rondlopen. 

De laatste zone is gelegen tussen de Idyllelaan en de grens met Nieuwpoort, waar honden eveneens aan een lijn van 10 meter moeten blijven. 

 

Hond Westende
 

Oostende

Ontdek Oostende, een badstad met een warm welkom voor je hond en jij. Oostende biedt twee hondenzones: Strandhoofd 5 op de Oosteroever tot Bredene, waar geen leiband nodig is, en Klein Strand tussen Westerstaketsel en Westelijke-strekdam, waar een leiband verplicht is. De strandregels voor honden variëren per seizoen. Van oktober tot maart zijn ze altijd welkom. In april, mei, juni en september zijn ze toegestaan voor 10.30 uur en na 18.30 uur, terwijl in juli en augustus honden voor 10 uur 's ochtends en na 20 uur 's avonds mogen komen.

Naast het strand zijn er verschillende hondenweides en -pleinen beschikbaar, zoals ter hoogte van dierenasiel Blauw Kruis in het Maria Hendrikapark, aan de Leffingestraat achter de tennisclub en in het provinciaal domein Raversyde.

Daarnaast is er een hondenbos beschikbaar. In een bosperceel tussen de Karperstraat en de autosnelweg kunnen je hond en jij vrij op stap via een afgebakend wandelpad. Hier hoeven honden niet aan de lijn te blijven en mogen ze vrij rondlopen in het bijzijn van hun baasje.

Honden Oostende
 

De Haan

In De Haan word je samen met je hond verwelkomd in maar liefst 2 hondenzones, het hele jaar door! De eerste zone strekt zich uit tussen Vosseslag en het Zeepreventorium. Hier geldt een leibandverplichting van 1 juni tot 15 september.

De tweede hondenzone bevindt zich in Harendijke, waar ook een leiband vereist is in die periode. Ontdek de prachtige stranden en geniet van ontspannende wandelingen in De Haan.

Honden De Haan
 

Blankenberge

Welkom aan de prachtige kust van Blankenberge! Tussen Oosterstaketsel en J. Gadeynehelling zijn honden niet toegelaten vanaf de paasvakantie tot 15 september, maar vanaf 15 september kunnen ze weer aan de leiband mee.

Richting Zeebrugge mogen honden van 15 maart tot 15 oktober aan de leiband, en daarna zelfs zonder leiband tot 14 maart.

Van Westerstaketsel richting Wenduine zijn honden altijd welkom, het hele jaar door en zonder leiband! Kom genieten van het strand met je trouwe viervoeter in Blankenberge!

Hond
 

Zeebrugge

Ook Zeebrugge heeft twee verschillende zones waar je lieve vriend en jij van kunnen genieten. In de groene zone, gelegen tussen het einde van de Dijk tot aan de grens met Blankenberge, zijn honden toegestaan, maar ze moeten wel aangelijnd zijn!

In de rode zone, vanaf het einde van de Dijk tot aan de St George Day-wandeling, zijn honden verboden.

Tussen 15 oktober en 15 maar zijn honden overal op het strand welkom, maar ze moeten wel aangelijnd zijn. In de groene zones mogen honden dan vrij rondrennen en spelen. Ontdek de diversiteit van Zeebrugge en geniet samen van het strandavontuur.

Honden Blankenberge
 

Knokke-Heist

Van 15 maart tot 15 oktober, tussen 10 en 20 uur, zijn honden op de meeste stranden van Knokke-Heist niet toegestaan, behalve in 'Het Zoute' oostelijk van Surfers Paradise. Van 16 oktober tot 14 maart zijn honden welkom op het hele strand zonder leiband.

In Knokke-Heist is er een uitgestrekt hondenstrand van Surfers Paradise tot aan de Nederlandse grens, waar honden het hele jaar door vrij mogen rondlopen. Baasjes kunnen zelfs verder wandelen tot aan de Lippenslaan, waar de meeste winkels honden verwelkomen. 

Knokke-Heist biedt een mix van strandplezier en winkelervaring.

Hond
 

Aan de Belgische kust vind je niet alleen schitterende stranden, maar ook tal van bossen waar je trouwe viervoeter en jij naar hartenlust kunnen rondrennen. Boek nu je verblijf en beleef samen een onvergetelijke en avontuurlijke trip.