Leukste kerstmarkten van de Belgische kust 

Wie kerstvakantie zegt, zegt ook eindejaarsfeesten en dus ook kerstmarkten. Samen genieten van de prachtige verlichting en de vrolijke kerstmuziek. Om het voor jou gemakkelijk te maken, sommen wij alvast onze favoriete kerstmarkten op, zo hoef je enkel nog maar af te tellen.

 Tips voor een kerstvakantie met kinderen ; Westende, NieuwpoortZeebrugge 
 Aanraders voor een kerstvakantie met twee; De Haan 
 Kerstvakantie met zeezicht; Blankenberge 
 Kerstvakantie met 5 of meer; WestendeNieuwpoort 

#1 Winter in het park – Oostende 

Het Leopoldpark zoals je hem nooit gezien heeft! Vanaf 27 november wordt het Leopoldpark helemaal verlicht voor de perfecte kerstsfeer. Als bezoeker kan je schaatsen op de vijver alsook genieten van de meer dan 50 houten chalets. Er worden dagelijks activiteiten en animaties voorzien om zo uw bezoek onvergetelijk te maken. Naast het Leopoldpark worden alle straten van Oostende verlicht met kerstlichtjes. De winkelstraat wordt helemaal overkapt door een gigantische lichttunel met dagelijks vier spectaculaire shows.

Locatie: Leopoldpark, Oostende


#2 Eisbar Middelkerke - Westende

Tijdens de kerstvakantie wordt het Marktplein in Middelkerke volledig omgetoverd tot een indoor kerstmarkt. De kerstmarkt van Middelkerke heeft een gericht aanbod voor kinderen. Iedereen kan er dagelijks schaatsen op de perfect onderhouden schaatsbaan. Daarna kan je genieten van een liveband of dj. Kortom de eisbar van Middelkerke is de ideale familie uitstap! 

Locatie: Marktplein, Middelkerke

Website: Eisbar Middelkerke


#3 Vrolijk Nieuwpoort wintervillage – Nieuwpoort

Om de kerstsfeer zo magisch mogelijk te maken tovert stad Nieuwpoort het marktplein om tot een kerstdorp. De kerstdorp heeft alles wat het nodig heeft: een ijspiste, een muziekkiosk en winterse chalets. De Kerstman zal alvast aanwezig zijn, jij ook?

Locatie: Markt, Nieuwpoort-Stad


#4 Koksijde on ice – ’t Bos van Commerce – Koksijde – Oostduinkerke

Toon je kunsten op de schaatspiste van Koksijde. De openlucht ijsbaan van Koksijde bevindt zich net voor het gemeentehuis. De schaatspiste van Koksijde garandeert jou dolle schaatspret! Om een pauze te nemen of na het schaatsen kan jij genieten van de lekkere smulhuisjes die een diversiteit van drank en hapjes aanbieden. Om de kerstmarkt volledig te maken, zullen livebands de sfeer versterken.

Na dat je genoten hebt van de sfeervolle kerstmarkt in Koksijde, kan je nog meer ontspannen in het Bos van Commerce in Oostduinkerke. Het Bos van Commerce tovert het strand van Oostduinkerke om in een kerstbos. In het bos kan je dagelijks genieten van allerlei leuke activiteiten. Vanaf 11 uur kan je bij het boshut terecht voor een drankje. Daarnaast staat er een grote tipi tent en hindernisparcours in het bos.

Locatie:

  • Zeelaan, Koksijde
  • Zeedijk 430, Oostduinkerke (Koksijde)

#5 Kerstmarkt De Panne

Op de kerstmarkt van De Panne zal je alles terugvinden van een typische kerstmarkt. Met maar liefst 11 kerstkraampjes zal je kunnen genieten van de beste Glühwein, warme chocomelk, jenever, olieballen, … Daarnaast kan je ook genieten van de overdekte schaatspiste maar ook van de dagelijkse animatie. De dagelijkse animatie zorgt ervoor dat er iedere dag sfeer is met dagelijkse activiteiten zoals muziekgroepen, ballonplooiers, bezoek van de kerstman, … De kerstmarkt van De Panne is zeker één om niet te missen!

Locatie: Markt, De Panne


#6 Winterpret in ’t Park – De Haan

Geniet iedere dag van de prachtige overdekte schaatspiste. Winterpret in 't Park verwelkomt jou graag ieder moment van de dag. De schaatspiste is open vanaf 10 uur. Overdag wordt er plezier gegarandeerd. Iedere dag worden verschillende randactiviteiten voorzien om jou de beste ervaring aan te bieden. De zondag kan je genieten van een heerlijk ontbijt. ’s Avonds kan je smullen bij de gezellige kerstkraampjes. Zij bieden verfrissende & verwarmende dranken en een heerlijke winterse keuken aan.

Locatie: Park La Potinière, De Haan


#7 Kerstmarkt Zeebrugge

Het marktplein van Zeebrugge wordt tijdens de kerstvakantie volledig omgetoverd tot een kerstdorp. Deze kerstdorp, versiert met tal van vuurkorven, kerstbomen en sfeervolle kerstverlichting, is ideaal voor groot en klein. Tussen 14:00 en 17:00 kunnen de allerkleinsten plezier maken op de rug van een ezel via ezelritjes. Daarna kan je genieten van de aanwezige foodtrucks of eens snuffelen tussen de lokale producten bij de verschillende kraampjes. Sfeer zal er garandeert aanwezig zijn door de dagelijkse muziek entertainment tijdens de kerstmarkt.

Locatie: Marktplein, Zeebrugge


#8 Winterhappening – Blankenberge

Een echte aanrader is de Winterhappening in Blankenberge. Tijdens de maand december kan je ten volle genieten van de kerstsfeer in Blankenberge. Heel Blankenberge wordt versierd om het ultieme kerstgevoel te creëren. In de winkelstraten hangt er sfeerverlichting en er zijn twee kerst evenementen. Één daarvan is de kerstmarkt aan de jachthaven op het Havenplein waar je een tal stalletjes, een ijspiste, een reuzenrad en kermisattracties kan verwachten. De kerstmarkt biedt tal van mogelijkheden aan voor jong en oud. Daarnaast vindt er een kersthappening met ijspiste plaats op het Leopold III plein. Daar kan je ook genieten van de gezellige kersthutjes.

Locatie:

  • Havenplein, Blankenberge
  • Koning Leopold III-plein, Blankenberge

#9 Kerstmarkt Knokke–Heist

In Knokke kan je een reusachtige ijsbaan waar iedereen gegarandeerd plezier zal beleven! Naar de kerstmarkt van Knokke kan je altijd terecht voor de gezelligheid. Met de mooie verlichting, vrolijke kerstmuziek, de lekkerste drankjes en gerechten en de animatie zal de sfeer altijd aanwezig zijn.

Locatie: Alfred Verweeplein, Knokke-Heist


#10 Winterduinen – Bredene

Voor het vierde jaar op rij organiseert stad Bredene hun eigen kerstmarkt: Winterduinen. Zoals ieder jaar zullen er verschillende kerstchalets aanwezig zijn om allerlei lekkernijen te proeven. Daarnaast is er ook schaatsplezier gegarandeerd door de ijspiste. Vervolgens worden er regelmatig randactiviteiten georganiseerd om de kerstsfeer tot zijn top te brengen.

Locatie: Duinenplein, Bredene

 

Ontdek nu de beste aanbiedingen voor een geslaagde Kerstvakantie aan de kust.

Lees ook onze andere artikels: