Holidaysuites.nl

Belgische kust

Hoe lang is de Belgische kust?

De lengte van de Belgische kust bedraagt ongeveer 67 kilometer. De breedte van het strand bedraagt gemiddeld 500 meter met daarachter tot 2,5 kilometer brede duinengordel.

Steden langs de Belgische kust

De Belgische kust telt 13 badplaatsen in 10 verschillende kustgemeenten. Deze kuststeden zijn De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort, Middelkerke-Westende, Oostende, Bredene, De Haan-Wenduine, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist. In de kuststeden is er voor ieder wat wils. De Panne is bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen. De autoloze zeedijk en de bewaakte zones garanderen de veiligheid van elke familie. Wenst u te shoppen? Dan is Knokke de ideale bestemming. De diversiteit van de kust zorgt ervoor dat de kust een ideale bestemming is voor iedereen.

Wat is de kust?

De Belgische kust is het deel van België dat aan de Noordzee grenst. De kust is de grens tussen de zee en land. In het noorden vormt het Zwin de grens met het Nederlandse gedeelte van de Vlaamse kust. In het Zuiden vormt de Franse Opaalkust de grens met de Vlaamse kust.

Toerisme aan de Belgische kust

De Belgische kust is een van de toeristiche topregio's van België. De kust zorgt voor een groot deel van het verblijfstoerisme en dagtoerisme van Vlaanderen. Vooral in de maanden juli en augustus is het een zeer populaire locatie. Desondanks blijft de Belgische kust een ideale bestemming tijdens heel het jaar.

Wist je dat...

- ... de belgische kusttram op de langste tramlijn ter wereld rijdt?

- ... je garnaalvissers te paard enkel in Koksijde kan bezichtigen?

- ... er vroeger een eiland aan de Belgische kust was genaamd Testerep?

- ... het zandsculpturenfestival aan de Belgische kust de grootste ter wereld is? 

 

Ontdek nu onze bestemmingen aan de Belgische kust