Holidaysuites.nl

Fietsen langs de haven

Fietsen langs de haven

Fietsen is de perfecte manier om je weg te banen door Zeebrugge. Je staat op een mum van tijd op de mooiste plekken en lekkerste adresjes.

Een specifieke route die zeker een tochtje waard is, is de fietsroute doorheen en langs de haven. 29 kilometer lang kan je genieten van natuur, kunst, vis én een portie nostalgie.

Een aanrader op de route is het natuurgebied de fonteintjes. Dit is een uitgestrekt duingebied. Je vindt er duinplassen, duinrietland en duinstruwelen. Het gebied is vooral bekend door zijn rijkdom aan verschillende soorten planten. Je kan er bijvoorbeeld vijf soorten orchideeën vinden. Naast een heleboel planten vind je er ook veel dieren. Verwacht je zeker aan een aantal kikkers en vogels.

De topper op deze route blijft de haven van Zeebrugge. Deze is boeiend voor jong en oud. De vele vrachtschepen, cruises, containers én windmolens zorgen er voor dat er overal wel iets te zien is. Met de fiets sta je makkelijk van de ene plek in de haven, op de andere plek.

Een hongertje onderweg? Als tussenstop passeer je Ter Doest. Deze oude abdijschuur is omgebouwd tot een restaurant en hotel. Je kan er dus zalig genieten van een maaltijd tussen al dat fietsen door.

Wil je meer ontdekken over de toppers op deze fietsroute? Klik hieronder dan door voor meer informatie!

 
 
 

Adres

Dienst Toerisme Zeebrugge 

Zeedijk

8380 Zeebrugge

Telefoon

+32 (0)50 44 46 46

Meer informatie

https://www.fietsroute.org/fietsen/fietsroute/fietsen-langs-en-door-de-zeehaven-van-brugge.html

In de omgeving: 8km