Holidaysuites.nl

Dieren -en pretparken aan de kust

Dieren -en pretparken

Een dagje naar een dieren -of pretpark is altijd leuk. Gezellig met de kinderen op stap, een uitje met vrienden of samen met je lief talloze attracties uitproberen of speciale dieren bezichtigen. Er valt zoveel te beleven in eigen stad en streek. Door ons land verspreid, vind je heel wat mooie parken, maar wat is nu het ideale park voor jou? Op deze pagina maken wij jou wegwijs in de must-do’s aan of dichtbij de kust!

Voor de kids

Een van de favoriete activiteiten van kinderen, is toch wel het bezoeken van een kinderboerderij. Houd je het liever klein en rustig? Ga dan zeker langs op kinderboerderij Hoeve Paepehof in De Panne (Veldstraat). Hier kan je in alle kalmte verschillende diertjes bewonderen en beleef je een leuke rondleiding doorheen de boerderij samen met de boer. Benieuwd naar een ‘ambachtelijke boerderij’ waarbij je in hun smederij het smeden op een traditionele manier kan ervaren en tegelijk ook prachtige Belgische boerenpaarden kan bewonderen? Breng dan zeker een bezoekje aan kinderboerderij Lettenhof in Middelkerke (Vaartdijk-Noord 65), want hier is het gezellig wandelen en spelen tussen de dieren met genot van het mooie uitzicht en de rust. Voor een meer actievere boerderij-beleving, ga je best langs op kinderboerderij De Lenspolder in Nieuwpoort (Hendrikaplein 11). Hier kan je op ontdekking via een verrassende en leerrijke tocht, of via een uitgestippeld parcours met leuke doe-opdrachten en tal van boerderijweetjes. Last but not least hebben we nog kinderboerderij De Lange Schuur in Oostende (Stuiverstraat 599), die hun focus legt op een boerderij te zijn met een open deur naar het boerenleven in al zijn aspecten. Er worden zelfs educatieve sessies georganiseerd voor jouw peuter of kleuter. Het is een plaats waar jouw kind(eren) vrij kunnen spelen, ravotten en hun kleren vuil kunnen maken. Zeker de moeite waard!

Under water

Sea Life – Blankenberge

Het grootste Noordzee-aquarium van ons land ligt in Blankenberge. Bij Sea Life kan je wandelen door de Ocean Tunnel en steek je je handen in het water in de Touchpool. Hier beleef je alles van dichtbij. Je kan zelfs meekijken door een glazen wand waarbij de kan zien hoe de verzorgers het eten van de diertjes precies klaarmaken. Heb je een vraag? Dan druk je gewoon op de bel en dan zal een verzorger hem met plezier beantwoorden. Ga jij er dus graag een dag op uit in dit dierenpark? Dan kost het je voor kinderen (3 t/m 11 jaar) 16 euro en voor volwassenen (vanaf 12 jaar) 18,50 euro. Sea Life Blankenberge is 364 dagen geopend, maar alleen op 25 december gesloten. Combineer je verblijf bij Holiday Suites met een bezoek aan Sea Life en laat je onderdompelen in de wondere wereld van de oceaan.

(Afstand van de Holdiay Suites Residentie: Zeebrugge +/- 14 min - De Haan +/- 14 min – Jabbeke +/- 27 min).

Adres: Koning Albert-I laan 116

Boudewijn Seapark – Brugge

Boudewijn Seapark is niet alleen een dolfinarium, maar ook een pretpark: dubbel genieten dus! Naast het kunnen bewonderen van dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden, is er volop plezier te beleven voor alle leeftijden. De allerkleinsten stappen op het treintje of op de Dolfi-swing. Wil je iets gewaagder of spannender? Laat je dan 7 meter naar beneden vallen in de Springride of ruis langs het water en de ijsschotsen in de achtbaan de Orca Ride. Dagelijks zijn er ook shows gepland waarbij de dieren hun beste kunstjes bovenhalen… voor ieder wat wils dus! Prijzen en openingstijden vind je op de website boudewijnseapark.be. Veel plezier!

(Afstand van de Holiday Suites Residentie: Blankenberge +/- 28 min - De Haan +/- 28 min – Jabbeke +/-  21 min -– Westende +/- 19 min – Zeebrugge +/- 15 min).

Adres: Alfons de Baeckestraat 12

Neem een kijkje in de jungle!

Ben je een held op zoek naar spanning of kriebelt het als je aan een oerwoud vol spinnen, slangen en hagedissen denkt? Ga dan zeker naar ZOO Serpentarium! Deze zoo bezorgt je als enige in België een indrukwekkende reis door de mysterieuze wereld van reptielen. Van het oerwoud naar de woestijn, hier is het maar enkele stappen van elkaar verwijderd. Tussen rotswanden en watervallen ontmoet je de meest exotische dieren en kan je zelfs een slang aaien als jij dat wilt! Tijdens schoolvakanties en weekends halen de verzorgers op vaste tijdstippen enkele diertjes uit hun terrarium en kan je ze even vasthouden. Het levert jou gegarandeerd een leuke foto op! Ga dus zeker langs in ZOO Serpentarium in Blankenberge en misschien sta jij wel oog in oog met de koningin der gifslangen ‘de zwarte mamba’!

(Afstand van de Holdiay Suites Residentie: Zeebrugge +/- 14 min - De Haan +/- 14 min – Jabbeke +/- 27 min).

Adres: Zeedijk 146

To the rescue

De Zonnegloed - Oostvleteren

De Zonnegloed vzw is een ‘Wild Animal Sanctuary’, wat wil zeggen dat dit park meer dan 400 dieren en 135 soorten verzorgd. Dit park is een toevluchtsoord waar in -en uitheemse wilde dieren in nood definitief terecht kunnen. Ze zijn ooit verlaten, misbruikt of verwaarloosd, waardoor de dieren niet kunnen terugkeren naar de natuur. Het doel van De Zonnegloed is om alle geredde dieren een levenslange opvang te bieden met de juiste zorg, veiligheid en waarbij het welzijn van de dieren op nummer één staat. Laat je je graag begeleiden door een wereld met vogels, reptielen, primaten, roofdieren en zoogdieren? Breng dan zeker een bezoekje aan dierenpark De Zonnegloed.

(Afstand van de Holdiay Suites Residentie: Blankenberge +/- 59 min - De Haan +/- 50 min – Jabbeke +/- 39 min - Westende +/- 33 min – Nieuwpoort +/- 24 min -  Zeebrugge +/- 60 min).

Adres: Kasteelweg 22

Attractiepark

Plopsaland – De Panne

Plopsaland De Panne is het grootste park van België en heeft meer dan 50 spectaculaire attracties en leuke shows voor alle leeftijden! Het park is opgebouwd rondom bekende tv-helden van Studio 100 zoals Piet Piraat, Kabouter Plop, Marie & Samson enzovoort. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in de binnenspeeltuin Mayaland, maar aan de grotere kinderen en adrenalinejunkies heeft Plopsaland ook gedacht. Dit park heeft een aantal spannende achtbanen zoals Anubis The Ride. In deze attractie word je in 2 seconden tijd met een snelheid van 90 km/h gelanceerd naar een hoogte van 34 meter, gevolgd door een ritje waar je drie keer over kop gaat. Heb je dus zin om je even in een andere wereld te begeven? Twijfel dan niet om een uitstap te maken naar Plopsaland… plezier gegarandeerd!

(Afstand van de Holdiay Suites Residentie: Blankenberge +/- 55 min - De Haan +/- 46 min – Jabbeke +/-  34 min - Westende +/- 27 min – Nieuwpoort +/- 19 min -  Zeebrugge +/- 60 min).

Adres: De Pannelaan 68

Bellewaerde – Ieper

Als je een dagje pretpark wil combineren met een bezoek aan veel exotische dieren, dan is Bellewaerde het ideale park voor jou! In dit park kun je meer dan 300 dieren bewonderen, van alpaca’s, flamingo’s en zebra’s tot giraffen, leeuwen en tijgers. Mag het iets spannender? Maak dan een ritje in de Boomerang, die je 32 meter meeneemt in de lucht of ga in de Screaming Eagle, waarbij je in de lucht wordt geschoten met een snelheid van 70 km/u en een vrije val maakt van meer dan 50 meter! Bij mooi weer kan je ook genieten van de verschillende waterattracties zoals de Bengal Rapid River met stroomversnellingen, watervallen en draaikolken. Aan de kleintjes is natuurlijk ook gedacht. Zij kunnen zich vermaken in een mini reuzenrad, waarbij ze kunnen meevliegen met de bijtjes en lieveheersbeestjes. Zoals je goed kan lezen, is er voor ieder wat wils. Let’s go to Bellewaerde!

(Afstand van de Holdiay Suites Residentie: Blankenberge +/- 60 min - De Haan +/- 60 min – Jabbeke +/- 50 min - Westende +/- 49 min – Nieuwpoort +/- 41 min -  Zeebrugge +/- 60 min).

Adres: Meenseweg 497

Themapark

Seafront Maritiem Themapark – Zeebrugge

Het maritiem themapark Seafront in Zeebrugge is nog steeds de referentie bij uitstek om kennis te maken met zee en scheepvaart, vis en visserij. In dit themapark ontdek je de geheimen van de zee, leer je over de visserij van A tot Z en zie je de haven van Zeebrugge zoals je hem nog nooit hebt gezien. En dit is nog maar het topje van de ijsberg… Het park biedt een breed en gevarieerd aanbod aan thema’s, waardoor een bezoek aan Seafront de moeite waard is voor jong en oud. En het weer mag de pret natuurlijk niet drukken, want veel attracties zijn overdekt. Indien het beter weer is, zijn er ook buitenactiviteiten gepland. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin!

(Afstand van de Holdiay Suites Residentie: Blankenberge +/- 17 min - De Haan +/- 24 min – Jabbeke +/- 32 min).

Adres: Vismijnstraat 7

Familiepark De Sierk – De Haan

Wou jij jezelf of wou(den) jouw kind(eren) zich altijd al eens ontpoppen tot ware circusartiest? Dan is thema-speelterrein De Sierk echt iets voor jou! Gooien met diabolo’s, balanceren op eenwielers, bengelen aan trapezes, evenwichtlopen op het touwlopersparcours, kunstjes tonen in de tent, de clown uithangen… zoals je kan lezen is er van alles te doen in dit leuke park. Er is niet alleen veel speelmogelijkheid, ook kan je er genieten van de rust in het groen. De Sierk is dus een prachtig alternatief voor de iets drukkere pretparken!

(Afstand van de Holdiay Suites Residentie: Blankenberge +/- 15 min – Jabbeke +/- 16 min - Westende +/- 36 min – Nieuwpoort +/- 35 min -  Zeebrugge +/- 24 min).

Adres: Vosseslag 42