Holidaysuites.nl
De Hoge Dijken

De Hoge Dijken

De Hoge Dijken

Voor de natuurliefhebbers is het natuurgebied ”De Hoge Dijken” met een grote plas van 40 hectare, wandelterrein, grote rijkdom aan fauna en flora een must om te verkennen tijdens een bezoek aan onze residentie in Jabbeke. Het is een uniek overwinteringsgebied achter onze kust voor een tal van watervogels. In 1986 werd het domein uitgebouwd tot een natuureducatief centrum met mogelijkheid tot stille recreatie (wandelen en hengelen). Ook rondleidingen met een gids zijn mogelijk.

‘De Hoge Dijken’ zijn in Vlaanderen vooral bekend voor hun belang als vogelgebied. Tijdens de winter is het thuis voor een 6000-tal vogels in en om het domein. ‘De Hoge Dijken’ zijn niet enkel voor vogels een paradijs. Dankzij de verscheidenheid van het gebied – van droge, zure zandgrond tot vochtig grasland – vormt het ook voor veel planten, vlinders, insecten en zoogdieren een uitstekende biotoop.

Het is de perfecte plek om te leren over de fauna en flora die er aanwezig is dankzij het bezoekerscentrum ‘De Grote Zaagbek’ en de vier vogelkijkhutten waaruit je vele van de verschillende vogels kunt observeren. Het bezoekerscentrum ‘De Grote Zaagbek’ staat ter beschikking voor de educatieve werking rond het domein. Aan de hand van video’s, boeken, tijdschriften en ander educatief materiaal bekomt men een inzicht in de waarde van ‘De Hoge Dijken’.

 

Adress

Oude Brugseweg 237

8460 Roksem

Phone

059 26 60 99

Website

www.oudenburg.be/natuurdomein-de-hoge-dijken

In de omgeving: 13km