De 7 leukste beach bars langs de Belgische kust

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken! Bij onderstaande beach bars waan je je op een tropische bestemming, waar je even al je zorgen opzij kunt zetten. Laat je verleiden door de overheerlijke cocktails die ze er serveren. Deze adresjes mag je zeker niet missen tijdens jouw verblijf bij Holiday Suites!


#1: Café Akotéé – De Haan

It’s GIN O’CLOCK! Ben je een echte gin liefhebber? Of heb je jouw smaak in de gin nog niet gevonden? Dan is Café Akotée the place to be! Ze hebben een uitgebreide kaart met maar liefst 120 gins en 25 tonics met voor elk wat wils. De man die achter dit succes schuilt is de gepassioneerde gin liefhebber Gunther Jonckheere, hij staat als enige West-Vlaming de 2e keer op rij in de Gin-Tonic gids. Kwaliteit wordt hier zonder twijfel gegarandeerd, aarzel zeker niet om langs te gaan als je in De Haan verblijft.

Locatie: Marktstraat 11, 8420 De Haan


#2: Karma Beach - Blankenberge

Blankenberge wordt een steeds hippere kuststad en daar is Karma beach het levende bewijs van. Met zijn zomerse muziek, uitgebreid gamma aan cocktails, ligbedjes,… Zorgt deze bar voor een ware tropische vibe. Daarnaast is deze bar zeer toegankelijk voor kinderen, er is zelfst een kidscorner voorzien op het strand! 

Locatie: Zeedijk 77, 8370 Blankenberge


#3: Restaurant Chagall – Nieuwpoort

Mag het iets klassevoller zijn? Dan is de luxueuze lounge strandbar van restaurant Chagall zeker iets voor jou! Op het strand kan je genieten van een uitgebreide drankkaart met de lekkerste gin & tonics, een vleugje muziek en als het weer goed zit een zonovergoten middag of avond.

Locatie: Zeedijk 119, 8620 Nieuwpoort


#4: Surfclub de Kwinte – Westende

De Kwinte is een erkende zeil- en surfschool. Je kunt er terecht voor alle water en beach sporten. Ze organiseren bv. start2surf lessen, ideaal voor beginnende surfers! Geniet na het sporten of een stevige strandwandeling van een verfrissende cocktail met een lekkere snack. Vergeet ’s avonds zeker niet de zonsondergang te spotten.

Locatie: Koning Ridderdijk 100, 8434 Westende


#5: Muchacha - Middelkerke

Zin om languit te zonnen, maar ook om cocktails te drinken? Say no more. Muchacha is een strandbar waar je heerlijk achteruit zakt in de comfortabele zetels en intussen rosé na rosé bestelt. 

Locatie: Zeedijk 190, 8430 Middelkerke


#6: Banana Moon Beach – Zeebrugge

Bij Banana Moon beach vindt elk wat wils! Deze beachbar beschikt over een ruim assortiment aan drank. Zo hebben ze tal van cocktails met als paradepaardje de zelfgemaakte mojito’s! Nieuw sinds 2020 is het speelpleintje vlak aan de Beachbar. Zo kunnen de kinderen genieten van het speelplein, terwijl de ouders genieten van de rust met een cocktail in de hand en de prachtig verlichtte haven van Zee-Brugge op de achtergrond.

Locatie: Zeedijk 15-25, Zeebrugge


#7: Salito Beach - Blankenberge

Niet zeker of een beachbar iets voor jou is? Eens je Salito Beachbar ziet ben je zeker overtuigd! Met zijn houten meubilair, strooien parasols, groene kussens en onweerstaanbare cocktails heef deze strandbar jouw hart zo veroverd! Zon of niet, een leuke sfeer gegarandeerd!

Locatie: Zeedijk 170-174, 8370 Blankenberge

Lees ook onze andere artikels: