Holidaysuites.nl
De Haan

De Haan – haantje de voorste aan zee!

De Haan – haantje de voorste aan zee!

Een badplaats met sfeer en flair om ‘u’ tegen te zeggen. Straten vol nostalgische gebouwen, en een zeedijk die niet gedomineerd wordt door buildings die hoger zijn dan dan 5 verdiepingen. Dat is De Haan aan Zee! Doordat de hysterie van het massatoerisme hier niet is doorgedrongen, lijkt het op het eerste zicht wel alsof er in De Haan niet echt veel te doen is. Maar niets is minder waar, want deze toffe plek aan onze Belgische kust heeft heel wat z’n mars! Klaar voor ’n korte rondleiding?

Cultuur om van te smullen!

Als je De Haan zegt, dan zeg je cultuur, en dan vooral in de vorm van gebouwen. Zo voeren twee erfgoedwandelingen je bijvoorbeeld door de Concessie, een historische villawijk in Anglo-Normandische stijl waar Albert Einstein –jawel, the man himself!- nog een tijdje gewoond heeft! Rond De Haan vind je mooie dorpen met oude hoeves en windmolens die staan te wachten op je bezoek. En je kan deze streek niet verlaten zonder een film mee te pikken in retro bioscoop Cinema Rio!

Al die cultuur maakt wel hongerig, en een mens moet eten, dat is een feit. Dat zal in De Haan zeker geen straf worden, want samen met z’n deelgemeenten Wenduine, Klemskerke, Vosseslag, Harendijke en Vlissegem, telt De Haan bijna 120 horeca zaken… Van friet, pizza en pitta tot de Europese en Aziatische gastronomie, en van pannekoeken, wafels en ijsjes tot whisky’s, cocktails en Belgische bieren met een schuimend kraagje; je vindt het er allemaal. Zoveel lekkers, zoveel keuzes… wat eerst?

Eén, twee… Actie!

Wanneer het begint te kriebelen voor ’n beetje actie dan kom je hier zeker ook aan je trekken. Zo kan je in de Duinbossen naar hartelust wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Je kids kunnen er ook helemaal los gaan op de grote speelzones die het gebied rijk is.

Als het nat mag zijn, maak dan gebruik van de watersport activiteiten die De Haan rijk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van surfen, zeilen, kitesurfen, raften, kajakken, of SUP’en? Maak ook zeker eens een stop in de Aquafun! Na het afwerken van het golfslagbad, de jetstreams, de glijbanen, de waterval, de bubbelbaden, het buitenbad, en de wildwaterrivier, vallen zelfs de drukste kinderen als een blok in slaap, terwijl jij met een wijntje in de hand chillaxt op de bank!

En als dit alles nog niet genoeg is voor je, dan zijn ook steden zoals OostendeBlankenberge en Brugge vlakbij.

De geur van zonnemelk

Dé reden waarom je naar de kust vertrekt is natuurlijk het strand met z’n bekende zonnemelkgeur! De gemeente De Haan heeft maar liefst 11 kilometer van dit moois te bieden. En behalve pootjebaden, schelpjes zoeken, zonnebaden en vliegeren heeft dit goed onderhouden strand nog meer te bieden. Zo zijn er bijvoorbeeld strandbars voor ’n exotische feel, en je kan tijdens de zomervakantie zelfs gratis gebruik maken van een heuse strandbibliotheek!

Allez hop, tijd om je vakantie te boeken! Huur één van onze toffe vakantieverblijven.

Lees ook onze andere artikels: