Holidaysuites.nl

De leukste kerstmarkten aan de Belgische kust

Leukste kerstmarkten van de Belgische kust 

Ben je stiekem al aan het af tellen naar die heerlijke eindejaarsperiode? Dat snappen we, want geef toe, wat is er nu niet leuk aan? Gezelligheid ten top met warme drankjes, mooie verlichting en uren speelplezier op de lokale ijspiste.

Ook dit jaar sommen we graag de fijnste kerstmarkten aan de Belgische kust voor je op. 

 

1. Winter in het park - Oostende

Ook dit jaar kan je in Oostende het mooie 'Winter in het park' komen bewonderen. Van 2 december tot 8 januari wordt het Leopoldpark helemaal omgetoverd naar een magische winterwereld. 

Je vindt er zoals steeds een echte ijsschaatspiste, maar deze keer volledig overdekt. Daarnaast vind je ook dit jaar de gezelligheid terug in de fijne chalets en fantastische aankleding van het park. 

 

2. Magisch Middelkerke

Wil je tijdens de eindejaarsperiode een unieke en magische sfeer opsnuiven? Dan moet je steevast richting Middelkerke trekken. Daar vind je Magisch Middelkerke waar je kan genieten van fonkelende wandelingen, gezellige drinks en zoveel meer. 

Je kan het evenement bezoeken, elke dag, van 19 december tot en met 8 januari.

 

3. Winters Nieuwpoort

Kijk je na twee jaar afstand houden eindelijk weer uit naar gezellig samenzijn? Dan kan je naar hartenlust samenkomen op het fijne 'Winters Nieuwpoort'. 

Je vindt er een Winter Chalet, Winter Village en zoveel meer. Kom jij alles ontdekken? Je kan er terecht van 16 december tot en met 8 januari

 

4. Kerstmarkt Koksijde

Wil je oneindig schaatsplezier beleven? Dan kan de ijspiste van wel zo'n 600 vierkante meter aan het gemeentehuis van Koksijde je zeker en vast bekoren. 

Bovendien geniet je van een heerlijk hapje en warm drankje in één van de kerstchalets rondom de piste. Kom langs van 24 december tot en met 5 januari

 

5. Kerstmarkt De Panne

Ook in De Panne kan je samenkomen op de gezelligste markt van het jaar. Je vindt er kerstchalets, leuke optredens en een nostalgische draaimolen die alle aandacht naar zich toetrekt. Zeker een bezoekje waard dus! Je kan erheen van 17 december tot en met 8 januari

 

6. Winter in De Haan

Ook in De Haan kan je naar hartenlust een ultieme wintersfeer opsnuiven. Dit jaar vind je er een idyllische winterchalet, waar je overheerlijke typische winterdrankjes kan nuttigen. 

De kids amuseren zich rot op de schitterende ijspiste. Kom dat zien van 21 december tot en met 8 januari

 

7. Winterpret in Blankenberge

Tussen 2 december en 8 januari bergt Blankenberge zijn zomerse vibes helemaal op en wordt de hele stad in een winters jasje gestoken. Als dat niet gezellig is! 

Een overdekt schaatsparadijs, een winterbar en kerstmarkt zijn slechts één van de weinige dingen die je kan terugvinden tijdens de eindejaarsperiode. Plezier gegarandeerd! 

 

8. Wintergloed in Brugge

Oh, wat valt er veel te beleven in het historische Brugge. Je ziet er altijd wel iets interessant, maar tussen 25 november en 8 januari moet je zeker even een kijkje gaan nemen. 

Een unieke lichtbelevingswandeling laat je absoluut versteld staan. Daarnaast vind je ultieme gezelligheid op de uitgebreide kerstmarkt doorheen de stad.