Holidaysuites.nl

De leukste kerstmarkten aan de Belgische kust

Leukste kerstmarkten van de Belgische kust 

We moeten nog even afwachten, maar zit je stiekem alweer met kerstliedjes in je hoofd? En denk je al na over hoe je die gigantische kalkoen dít jaar in je oven zal duwen? Groot gelijk, want ook wij hebben er weer zin in! 

Wat hoort bij de eindejaarsperiode? Tuurlijk! Gezellige wintermarktjes. Ook dit jaar sommen we graag de fijnste kerstmarkten aan de Belgische kust voor je op. 

 

1. Winter in het park - Oostende

Winter in het park in het mooie Oostende is ondertussen een vaste waarde als het op kerstmarkten aankomt. Ook dit jaar kan je er naar hartenlust de kerstsfeer opsnuiven.

Bovendien pakken ze dit jaar uit met een extra kerstmarkt op het Wapenplein. De gebruikelijke schaatspiste en kerstchalets vind je dan weer in het Leopoldpark. Je kan er terecht van 1 december 2023 tot en met 7 januari 2024. 

2. Magisch Middelkerke

Wil je tijdens de eindejaarsperiode een unieke en magische sfeer opsnuiven? Dan moet je steevast richting Middelkerke trekken. Daar vind je Magisch Middelkerke waar je kan genieten van fonkelende wandelingen, gezellige drinks en zoveel meer. 

Je kan het evenement bezoeken, elke dag, van 19 december tot en met 8 januari.

3. Winters Nieuwpoort

Ook Winters Nieuwpoort is weer van de partij. Vanaf 1 december kan je komen genieten van de Winter Chalet in Nieuwpoort-Bad. 

Op 22 december doen ze er nog een schepje bovenop met de opening van Winter Village in Nieuwpoort-Stad. Kom jij de sfeer opsnuiven? 

4. Kerstsfeer in Koksijde

In Koksijde kijk je dit jaar je ogen uit. De hele gemeente geeft licht en er valt heel wat te beleven. Je vindt er een lichtspektakel, een schaatspiste van maar liefst 600 vierkante meter en zoveel meer om te ontdekken. 

Kom eens kijken tussen 26 december en 8 januari. 

5. Winterpret in Blankenberge

Winterpret? Dat beleef je zeker op de wintermarkt in Blankenberge. Op het Koning Leopold III-plein vind je verschillende kerstchalets, kraampjes en zoveel meer. Als je nog niet in de kerstsfeer was, dan komt dat zeker op deze fantastische wintermarkt.

Je kan de markt een bezoekje brengen van vrijdag 1 december 2023 tot zondag 7 januari 2024.

6. Wintergloed in Brugge

Wil je er vroeg bij zijn? Dan kan je al vanaf 24 november een kijkje gaan nemen op Wintergloed in het historische Brugge. Ook dit jaar wordt de stad volledig ondergedompeld in een optimale kerstsfeer met kerstmarktjes en heel veel lichtjes. 

Overal waar je kijkt valt er iets te ontdekken. Een bezoek aan de stad tijdens deze periode is dus een absolute aanrader. Van 24 november tot en met 7 januari. 

Warmste week

7. Warmste Week in Brugge

Brugge staat dit jaar in vuur en vlam, en dat heeft niets te maken met het weer! Het sprankelende middelpunt is de Warmste Week, een hartverwarmend evenement dat Brugge doet oplichten van 18 tot en met 24 december.

De Warmste week is een solidariteitsactie van VRT, die jaarlijks wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Dit jaar wordt er gewerkt rond het thema 'opgroeien zonder zorgen'.

Kom zeker eens langs op 't Zand, want tijdens de Warmste Week zendt VRT zeven dagen lang live radio uit vanuit het Warmste Huis. Iedereen is welkom om de sfeer op te snuiven, een plaat aan te vragen of te genieten van de gratis concerten van verschillende bekende artiesten.

Maak een wandeling langs de betoverende kerstkraampjes en geniet van diverse winterse lekkernijen.