Holidaysuites.nl

Brugse reien

Brugse reien

Al eeuwenlang vormen de reien de aderen van de stad. Ze kronkelen door Brugge en trakteren je achter elke bocht op een magnifiek zicht.

Ontdek al slenterend of varend de geheime tuinen en romantische bruggen, of aanschouw de weerspiegeling van de middeleeuwse gevels in het water.

Langs de Augustijnenrei, een onbekende maar wondermooie rei, is het zalig langs lopen en slenteren. De rei is uitgegraven in de 12e eeuw en is trotse eigenaar van de stoere Augustijnenbrug. De naam van deze rei verwijst naar het intussen verdwenen Augustijnenklooster. Hoewel het klooster afgebroken is, vind je hier nog steeds peis en vree.

De Gouden-Handrei maakte deel uit van de eerste Brugse stadsomwalling. Ze werd, net als de Augustijnenrei, in de 12e eeuw gegraven en hoewel Jan van Eyck aan de overkant woonde en werkte, is het er opvallend rustig.

De mooiste rei is ongetwijfeld de Groenerei. Het is netjes afgebiesd met een prachtige skyline en voorzien van genoeg groen om er helemaal tot rust te komen. Her en der spot je een romantisch bruggetje. Ideaal dus om te slenteren langs het water.

Locatie

8000 Brugge

In de omgeving: 5km