Holidaysuites.nl

Een ontspannende wandel- of fietsvakantie in België

Vlaanderen: Een paradijs voor wandelaars en fietsers

België heeft enorm veel te bieden voor zowel doorgewinterde als recreatieve wandel- en fietsliefhebbers. Tussen de diverse Vlaamse steden en pittoreske dorpjes die bruisen van cultuur en gastronomie vind je talloze uitgestrekte gebieden natuur – van de West-Vlaamse kustpolders tot de paarse heide in de Limburgse Kempen. Perfect om tijdens een vakantie volop te genieten en helemaal tot rust te komen. 

Bovendien ben je in een mum van tijd vertrokken. Er liggen namelijk al duizenden kilometers nauwkeurig uitgestippelde fiets- en wandelroutes klaar om te verkennen. Dankzij de vele knooppunten kan je ook je eigen routes uitstippelen om naar hartenlust te fietsen of wandelen.

 
Een koppel dat fietst tussen de weiden
 

Voor elk wat wils

Hou je ervan om nieuwe steden en dorpen te ontdekken waar je ondergedompeld wordt in cultuur en heerlijk kan genieten van lekker eten en gezellige terrasjes? Of word je eerder gelukkig van schilderachtige landschappen en één worden met de natuur? Gelukkig hoef je in beide gevallen niet ver te zoeken. 

 
Een koppel dat fietst door de polders in Zuienkerke, vlakbij Blankenberge

De kustpolders en het Brugse Ommeland

De perfecte mix van cultuur en natuur vind je in West-Vlaanderen. Fiets langs de kustlijn en maak kennis met onze 10 kustgemeenten en hun eigen identiteiten. Geniet van de gezonde zeelucht en begeef je tussen de duinen, polders en de prachtige natuur van het Zwin. Aanschouw de pracht en praal van de historische werelderfgoedstad Brugge of het idyllische middeleeuwse Damme.

 
'Fietsen door de Bomen' in Bosland, Limburg

De Limburgse heide en de Hoge Kempen

Limburg kent talloze sfeervolle landschappen en iconische fiets- en wandelroutes. Denk maar aan de eindeloze boomgaarden in de fruit- en bloesemstreek Haspengouw, de bosrijke omgeving van Bosland en natuurlijk de weidse heide in het Nationaal Park Hoge Kempen – het enige Nationaal Park in België. Tussen al dat groen vind je mooie kerkdorpen, maar ook grotere steden zoals Hasselt, Genk en Tongeren.

 

 

Boek nu je ideale verblijf voor een ontspannende wandel- of fietsvakantie in België

Kies hieronder je bestemming, het aantal personen waarmee je op vakantie gaat en de periode waarin je wil verblijven.