Holidaysuites.nl

Beste cocktailbars aan de Belgische kust en in Limburg

It’s beginning to look a lot like cocktails.

De zomer komt er stilaan weer aan, en dat betekent zon, zee, strand en een cocktail in de hand. Stiekem drinken wij ook graag cocktails in de winter, herfst en lente, dus deze blogpost is steevast het lezen waard. Wij hebben voor jou de leukste cocktailbars in de buurt van onze residenties uitgezocht, van de Belgische Kust tot in Limburg.

 
Cocktails

Onze eerste stop maken we in het prachtige Nieuwpoort. In de mooie badstad vind je ‘Plan B’ terug. Een klassevol en uniek concept waar je steeds terecht kan voor een overheerlijke cocktail, een koffie of een glaasje champagne. De cocktails die worden geserveerd zijn telkens pareltjes. Echt de moeite waard dus. Je vindt Plan B aan de Oude Jachthaven.

 

Kies je ervoor om te verblijven in het mooie Westende? Dan raden wij zeker aan om een bezoekje te brengen aan ‘Barbaar’. Vroeger was de zaak Bella Vista een absolute vaste waarde in Middelkerke, op heden noemt diezelfde zaak Barbaar. In een stijlvolle, maar gezellige setting kan je optimaal genieten van heerlijke tapas, internationale gerechtjes, maar bovenal van fantastische cocktails. Een belevenis op zich! Ga jij binnenkort bij hen langs?

Cocktails
 

Waar je ook in Vlaanderen woont, de kans is groot dat je al eens van ’t Werftje gehoord hebt. Het is een authentiek visserscafé in Zeebrugge die door de jaren heen uitgroeide tot een top zaak waar je ontzettend culinaire hoogstandjes kan beleven. Door het grote succes gingen ze ook van start met ‘ONA by ’t Werftje’. Een zaak iets verderop die uitkijkt op de rustieke haven van Zeebrugge. Naast de toplocatie kan je er genieten van fantastische tapas met al het lekkers uit de zee, maar bovendien ook fantastisch en gepersonaliseerde cocktails. De combinatie tussen authenticiteit en gastronomie? Dat is ONA by ’t Werftje!

 

Ben je een echte cocktailliefhebber en woon je aan de Belgische kust? Dan ken je ongetwijfeld cocktailbar L’Apereau in Blankenberge al. Met een trendy en klassevolle uitstraling bieden ze een uniek concept in de badstad. Bij L’Apereau kan je steeds terecht voor de klassieke cocktails, in zijn lekkerste vorm. Daarnaast biedt de bar ook steeds unieke creaties, die nooit dezelfde zijn. Bij L’Apereau beleef je steeds een unieke ervaring.

Cocktails
 

Bar Roger in De Haan mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. De Haan staat uiteraard bekend voor zijn authentieke en gezellige Belle Epoque-stijl in de straten en is dus al een attractie op zich. In één van die karakteristieke huizen vind je Bar Roger terug. Oorspronkelijk was het een speelgoedwinkel, maar nu kan je er van een heerlijke cocktail slurpen. Op de kaart staan zeer uiteenlopende gerechten en drankjes, waardoor er letterlijk voor elk wat wils is.

 

Sluit je jouw namiddagje shoppen in Brugge af met een heerlijke cocktail? Dan zak je het best af naar Groot Vlaenderen. Of je nu in de winter of in de zomer richting de stad trekt, je kan er steeds terecht bij deze hippe bar. Achter elke originele naam die je leest op de kaart, houdt een fantastische en unieke cocktail schuil. Een aanrader wanneer je in Brugge vertoeft. Wil je een cocktail drinken dichter in de buurt van de residentie in Jabbeke? Op 11 minuten wandelen vind je Manzo’s Tapas & Bistro, die jou een onvergetelijke avond bezorgd.

 
Cocktails

Ga je naar Limburg? Dan kan een dagje Hasselt zeker niet ontbreken. Kan een heerlijke cocktail tijdens je uitstap je wel smaken? Kies dan voor Koks & Tales. De naam zegt het natuurlijk zelf, deze hippe bar bezorgt je een ongelooflijke ervaring. Wil je liever een cocktail nuttigen in de buurt van de residentie in Houthalen-Helchteren? Dan raden we steevast L’Or Noir aan. Naast stevige klassiekers in een hip jasje, kan je er ook unieke creaties met nog uniekere benamingen proeven. We dagen alle echte cocktailliefhebbers uit om eens langs te gaan bij L’Or Noir.

 

Je hebt er toch wel dorst van gekregen, niet? Wij kunnen alvast niet langer wachten om één van deze gezellige bars uit te kiezen en er de hele avond te vertoeven met een heerlijke cocktail in de hand.

 

Denk eraan: Don’t drink and drive! Maak er daarom een uitgebreid en aangenaam weekend van in onze suites.