Holidaysuites.nl

Paasvakantie aan de kust

11 dingen om te doen tijdens jouw Meivakantie aan de Belgische kust

De Meivakantie is een ideale periode om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur door er even op uit te gaan. Velen kiezen ervoor om te komen uitwaaien aan de kust. Wij geven je graag een aantal tips om je vakantieplanning te vullen. Van ontspannende activiteiten tot knappe bezienswaardigheden, deze tips bezorgen je een geslaagde Meivakantie.

 
Twee kindjes die paaseieren aan het rapen zijn

1. Raap paaseieren met de kids

Op verschillende plaatsen aan de kust worden er op zondag 17 april paaszoektochten georganiseerd. Geef toe, paaseieren rapen blijft toch een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen.
•    Zoek een balletje in het zand en krijg een paasei in de plaats in De Haan
•    Schrijf je kind(eren) gratis in voor Paaseierenraap + Paashaas in Koksijde
•    Doe mee aan de gratis Paasgrabbel in Knokke-Heist

 
Een vrouw die op het strand wandelt

2. Maak een gezellige wandeling langs de kust

Geniet van een rustgevende wandeling op het strand. Niets leuker dan blootvoets langs de waterlijn te stappen en af en toe eens de voeten onder te dompelen in het water, nietwaar?

Niet zo'n fan van het zand? Dan kan je natuurlijk evenveel genieten van een wandeling op de dijk.

Volg je liever een vooraf uitgestippelde route?

Op de website van De Kust vind je korte wandelroutes voor de recreatieve wandelaars alsook langere routes voor de fervente doorstappers.

 

Maak je er graag een leerrijke wandeltocht van? Doorheen de Meivakantie kan je in Nieuwpoort gratis genieten van rondleidingen met een gids.

 
2 mannen op een go-kart aan de kust in Zeebrugge

3. Ga op ontdekkingstocht met de fiets (of gocart)

Hou je meer van een leuke fietstocht? Ook hiervoor bestaan er reeds heel wat uitgestippelde routes die je kan volgen, de ene al wat uitdagender dan de andere. Een leuk alternatief – en bovendien typerend voor de kust – is rondrijden met een gocart. 

 

Let wel op: niet overal is het toegelaten om met een fiets of go-cart te rijden op de dijk. Raadpleeg hier het overzicht van de regelgeving in de verschillende kustgemeentes. 

Geen fiets mee naar de kust? 

Geen zorgen. Er zijn voldoende mogelijkheden om een fiets (of go-cart) te huren aan de kust. De website van De Kust heeft een handig overzicht van fietsverhuur alsook van gocartverhuur op hun website.
 

 
Een kunstwerk van Egle Zvirblyte voor het kunstenfestival The Crystal Ship in Oostende

© Egle Zvirblyte, website The Crystal Ship

4. Snuif de kunst en cultuur op

Hier vind je een mooi overzicht van heel wat culturele bezienswaardigheden in onze kustgemeenten. Bovendien bevind je je niet ver van Brugge, een stad die bruist van cultuur

Wie van kunst houdt, komt zeker ook niks tekort. Los van de vele musea – waarvan je hier trouwens een handig overzicht vindt – lijsten we hieronder nog enkele zaken op die niet mogen ontbreken tijdens jouw verblijf aan de kust. 

The Crystal Ship in Oostende

Sinds 2016 hebben tientallen street artists Oostende omgetoverd tot een ware openluchtgalerie. Ook dit jaar worden er tot 9 april nieuwe muurschilderijen gecreëerd door gerenommeerde artiesten. Voor meer info over het festival, een handige PDF met info en leuke weetjes of een rondleiding met een gids kan je terecht op de website van The Crystal Ship.

 
 

Lumen, het langste laser- en lichtspektakel van het land in De Panne

Naast de zeegolven geniet je deze Paasvakantie ook nog eens van prachtige lichtgolven tijdens dit enorme laser- en lichtspektakel in De Panne. Vier dagen per week kan je de installatie komen bewonderen. Bekijk het programma dus zeker op voorhand.

 
Een lokaal marktje aan de kust

5. Bezoek de lokale marktjes

Elke dag van de week vindt er wel ergens een markt plaats. Voor de marktjes in de buurt van jouw verblijfplaats neem je best een kijkje op dit handige overzicht. Daarnaast zijn er ook nog heel wat markten te vinden in het Brugse Ommeland.

 
Een aantal biersoorten op een rij

6. Hef het glas op het Brugs Bierfestival

Op 9 en 10 april 2022 kan je bier komen proeven op de veertiende editie van het Brugs BierFestival in Brugge. Meer dan 80 aanwezige brouwerijen zorgen samen voor maar liefst 500+ verschillende bieren. 

 
De Ketnet Musical 'De Finale'

7. Zing mee met de Ketnet Musical “De Finale”

Kom je op vakantie aan de kust met je kindje(s)? Verwen hen met een bezoek aan de Ketnet Musical “De Finale” in Kursaal Oostende op 9 april. De voorstelling vindt plaats om 14u en 17u. 

 
De Bloemenjaarmarket in Koksijde

8. Bezoek de bloemenjaarmarkt in Koksijde

De lente is ondertussen officieel gestart en dat dringt pas echt tot je door tijdens een bezoek aan de Bloemenjaarmarkt in Koksijde op 16 april 2022. Zo’n 30 standhouders bieden op de markt een zeer uiteenlopend assortiment aan geuren en kleuren aan. 

 
Een close-up foto van een nachtvlinder

9. Bewonder prachtige nachtvlinders in het Zwin

Op vrijdag 1 en 8 april 2022 krijg je de kans om een aantal nachtvlinders met prachtige kleuren of speciale vormen te bewonderen in natuurpark het Zwin. Alleen nog hopen op mooi weer, want bij regen en/of harde wind kan de activiteit niet doorgaan.

 
Een rollercoaster in een pretpark

10. Rij in een achtbaan

In het water plonsen in Plopsaqua? Op attracties gaan in Plopsaland? 
Hou een dagje van je vakantie vrij om met het ganse gezin plezier te maken in een pretpark.

 
De Pop-Hippodroom in De Haan

11. Aanschouw paardenraces op het strand

Ooit al een paardenrace in levende lijve mogen beleven? Oké, misschien wel. Maar heb je ooit al een paardenrace op het strand meegemaakt? Dan is dit je kans.

Van 9 tot en met 11 april 2022 vindt de Pop-Hippodroom plaats in de Haan. Meer dan 60 races vinden plaats verspreid over twee dagen (zondag en maandag). De zaterdag geniet je van randanimatie en een open bar.

 
Vuurwerk

Bonus: Vuurwerk in Oostduinkerke

Op 9 april 2022 kan je om 21u vuurwerk aanschouwen op het strand van Oostduinkerke. Voor meer info kan je terecht op deze website.

 

Op zoek naar een leuke verblijfplaats voor jouw Paasvakantie aan de kust?

Holiday Suites heeft maar liefst 5 residenties langs de Belgische kust. Bekijk hieronder de beschikbaarheden en boek nu jouw verblijf aan zee.