Holidaysuites.nl

Activiteiten en bezienswaardigheden in Limburg

Wat kan je zoal doen en beleven in Limburg?

Limburg heeft heel wat te bieden, van heerlijke restaurants en prachtige bezienswaardigheden tot de leukste activiteiten voor het ganse gezin. We selecteerden onze favoriete spots en bundelden deze in onze handige inspiratiegids.

Heb je zelf nog leuke plekken ontdekt? Laat het ons zeker weten zodat we ook anderen kunnen inspireren om een onvergetelijke vakantie te creëren.

Top 3 wandel- en fietsroutes

1. Fietsen door het water

Fietsen door het water klinkt onmogelijk, maar in Limburg kan het echt! In Houthalen-Helchteren zijn unieke fietsroutes die je door de vijvers van de Wijers voeren. Je kunt hier zelfs onder de waterspiegel fietsen. 

2. Blotevoetenpad

Word één met de natuur langs het 3 km lange parcours dat je enkel op je blote voeten mag betreden. Door de verschillende ondergronden worden je voeten constant geprikkeld.

3. De Hoge Kempen

In de Hoge Kempen vind je een natuurgebied van maar liefst 57 km² groot! Verspreid over wel 6 verschillende gemeentes van Limburg is dit een waar wandel- en fietsparadijs.

Top 3 bezienswaardigheden in Limburg

1. Tongeren ontdekken

Neem een stap terug in de tijd naar de oudste stad van België. Bewonder het Gallo-Romeinse museum of laat jezelf culinair verwennen in een van de vele sterrenrestaurants.

2. C-Mine

Van de toppen van de bomen tot diep ondergrond. Dat zijn enkele mogelijkheden in C-Mine. Voel jezelf als een echte mijnwerker van de jaren 50 en ontdek de anderhalve kilometer lange tunnels en eindig met een magnifiek zicht vanop de mijntoren.

3. Bezoek Hasselt

Hier kun je shoppen naar hartelust. Bezoek de talrijke boetieken en unieke concept stores die Hasselt te bieden heeft. Wil je naast de hedendaagse mode eens te weten komen hoe iedereen er vroeger bij liep, bezoek dan zeker het modemuseum!

Top 3 restaurants en bars in Limburg

1. L'Or Noir

Geniet van verrukkelijke vleesgerechten op de gril. Hier vind je vaste klassiekers en wekelijks unieke gerechten op basis van de goesting van de chef.

2. Theatercafé

Aan het centrale stadspark van Hasselt vind je het Theatercafé. De ideale plek om met de hele familie samen te komen. Hapje, drankje, sport en spel. Hier vindt iedereen wel iets leuks.

3. Maison Blanche

Geniet van de totaalervaring die Maison Blanche biedt. Heerlijke gerechten geserveerd met een oprechte glimlach. Schuif de voetjes onder tafel en laat jezelf culinair verwennen.

 

 

Overzicht van activiteiten in Limburg

Inspiratie op andere locaties?

Kies hieronder een bestemming en ontdek wat de omgeving allemaal te bieden heeft.