Holidaysuites.de

Wat te doen aan de Belgische kust

De Belgische kust is een van de toeristische topregio’s van België. Toch weten veel mensen niet wat er allemaal te beleven valt aan de Belgische kust. Wandelingen, fietsroutes, musea, pretparken… Wij sommen het even allemaal voor jullie op. 

 

De leukste activiteiten aan de Belgische kust

Seafront Zeebrugge 

Seafront is een themapark in Zeebrugge, met als thema visserij en de maritieme geschiedenis. In Seafront kan je je verdiepen in de wondere wereld van de zee, zeevaart, vis en visserij. Ontdek het kusttoerisme van vroeger en nu. Seafront is zeker en vast een activiteit voor jong en oud. Vakantieappartement huren aan zee? Check!

Sealife Blankenberge 

Wil je graag weten wat er allemaal in de zee leeft? Dan is Sea Life Blankenberge jouw ideale bestemming. Sea Life Blankenberge is een aquarium met ruim 2500 dieren. Onder deze 2500 dieren vallen onder andere Humboldtpinguïns, Kleinklauwotters, haaien, zeehonden… Sea Life zal gegarandeerd een geslaagde uitstap zijn. Overnachten dichtbij in ons aparthotel in Blankenberge? En bovendien mét zeezicht. Bekijk beschikbaarheid.

De Kegel X-treme  

Op de grens tussen Westende en Middelkerke vind je De Kegel X-treme, hét uitstapje voor kinderen, tieners, en volwassenen! Behalve hippe bowlingbanen vind je hier een outdoor karting met top notch elektrische 15pk karts, een coole laser shooting, city games, een dinopark, minigolf en een adventure park (een hoogteparcours). Verder is er nu ook een VEX VR-Arena waar je virtueel een gevecht aangaat. Je kan uit verschillende games kiezen. Niet te missen! Je kan ook kiezen voor speciale formules zoals bijvoorbeeld een heuse Bowling Party met soep, ‘n reuzebrochette, frietjes en een dessert.

The Outsider Coast 

Ben je iemand die graag iets actiefs doet? Dan kan je zeker bij the Outsider Coast in Westende terecht. Zij beschikken over een heel uitgebreide gamma outdoor activiteiten. Bij the Outsider Coast kan je alle typische zee activiteiten uitoefenen. Golfsurfen, windsurfen, kitebuggy, zeilwagenrijden, kajaks, kano’s, kickbikes of stand up paddleboard, al deze activiteiten zijn beschikbaar bij the Outsider Coast. Daarnaast beschikken ze ook over een Adventure Island. Daar kan je genieten van een hindernissenparcour boven water alsook van een Escape room. Voor de allerkleinsten is er het speeldorp Gipsy Village. De keuze ligt dus bij jou!

Plopsaland en PlopsAqua 

Het meest bezocht pretpark van België! Meer dan 50 attracties in 10 themazones. Van rustige attracties, zoals Het Bos van Plop of De Eenden, tot uitdagende attracties. Plopsaland De Panne is een ideale bestemming voor jong en oud. 

Ben je meer een waterrat? Dan kan je zeker bij Plopsaqua terecht. Plopsaqua werd helemaal gebouwd rond het Studio-100 personage Wickie de Viking. Plopsaqua De Panne zorgt voor urenlang plezier in de leukste waterattracties. Trotseer samen met Wickie de Viking de hoogste golven in het stormbad, glijd naar beneden op je favoriete muziek in de Disco Slide of klim en klauter in Wickie’s Speeldorp. Of wat dacht je van de spectaculaire Sky Drop? Bij Plopsaqua ben je zeker bij het juiste adres voor dolle waterpret!

Bezienswaardigheden aan de kust

Fietsroutes langs de kust 

De Belgische kust kent ontzettend veel fietsroutes. Korte of lange fietsroutes er is voor ieder wat wils.

Ontdek hier de volledig beschreven fietsroutes aan de zee.

Wandelroutes

De Belgische kust is de ideale plek om te wandelen. De zee, de duinen, het natuur, de rust. Perfect om terug tot jezelf te komen. Trek dus je wandelschoenen aan en ontdek hier de leukste wandelingen aan de Belgische kust.

Koning Albert I-monument

Het Koning Albert monument is een oorlogsmonument in Nieuwpoort. Het staat net buiten de oude stadskern, vlakbij de IJzer. Bij het monument kan je het museum Westfront bezoeken. Daar leer je alles wat je moet weten over de Eerste Wereldoorlog aan de Belgische Kust. Een spectaculair monument en een boeiende museum zorgen ervoor dat het zeker de moeite waard is.

Pier van Blankenberge 

De pier van Blankenberge ofwel Belgium Pier behoort tot het nationale patrimonium. Het is een 350 meter lange wandelbrug die leidt naar een gigantische ronde taverne en tentoonstellingsruimte. Je kan terecht in de Belgium Pier om iets lekker te eten of simpelweg om iets te drinken. Dit met zicht op de Noordzee zoals je ze nog nooit gehad zal hebben.

Ontdek ook activiteiten in geval van slecht weer.

Nog meer inspiratie nodig? Geen probleem! Met onze inspiratiegids ben je klaar voor jouw trip aan de Belgische kust.