Holidaysuites.nl

Coronaproof kerst vieren met Holiday Suites

Kerts vieren in tijden van Corona

Kerstmis is ongetwijfeld één van de mooiste periodes van het jaar. Dit jaar zal het eenmaal anders verlopen dan gewoonlijk. Elkaar knuffelen en kusjes geven na de cadeautjes is dit jaar uitgesloten. Toch zijn er een tal mogelijkheden om een geslaagde kerst te vieren met onze dierbaren. Wij sommen alvast een paar mogelijkheden voor jou op.

#1 Cadeaus opsturen

Doordat we kerstmis enkel in een beperkte groep kunnen vieren is het onmogelijk om iedereen fysiek een cadeau af te geven. Toch is het altijd leuk om een cadeau te geven/ontvangen. Dit is nog steeds perfect mogelijk door cadeaus naar elkaar op te sturen. Het is trouwens ook zeer makkelijk. Verpak je cadeautje in de kerstsfeer, kleef er een naamkaartje op en vergeet het vooral niet op tijd op te sturen, de postdiensten hebben het momenteel extreem druk.

Secret Santa

Om wat extra spanning toe te voegen aan kerstmis kan je een Secret Santa organiseren. Het principe is heel simpel. Hiervoor moet je de namen van alle deelnemers in een grote pot steken. Daarna kan je om de beurt een naam trekken om te weten aan wie je een cadeau moet geven. Dit kan natuurlijk ook online gebeuren! Zo weet je aan wie je een cadeau moet geven maar niet van wie je één krijgt. Spannend!

#2 Elkaar verrassen

In deze donkere dagen is het voor iedereen aangenaam om verrast te worden. Daarom is het ook leuk om dierbaren te blijven verrassen. Zo kan je steeds kleine cadeautjes opsturen naar elkaar buiten kerstdag. 10 kleine cadeautjes in plaats van één grote is toch veel leuker?

 
Cadeau
 

#3 Buiten kerst vieren

Wil je kerst vieren en toch je dierbaren zien? Dan kan je kerst buiten vieren, waar het risico op besmetting veel lager is. Een kerstwandeling maken aan de Belgische kust is een ideale activiteit hiervoor. In Houthalen-Helchteren kan je ook genieten van de prachtige natuur bij onze accommodatie die volledig omringt is door bomen. Buiten afspreken is slechts toegestaan in groepen van vier, maar dat is toch al beter dan niets!

#4 Samen koken

Wie kerstfeest zegt, zegt natuurlijk ook lekkere maaltijden. Daar kan je ook creatief en sociaal mee omgaan. Stel samen met je vrienden of familieleden een kerstmenu samen waar jullie elk van thuis uit aan de slag mee kunnen gaan. Tijdens het klaarmaken van jullie kerstdiner kunnen jullie elkaar bellen om zo samen te koken.

Kan je er niet aan uit wat klaar te maken? Dan kan je online voorgemaakte kerstbox bestellen hier vind je er alvast al een paar:

Hellofresh

Maaltijdbox.org

Ekomenu

Wie zal er het lekkerste kerstmenu kunnen klaarmaken?

 
Kerstdiner
 

#5 Gelijktijdig een film bekijken

Kerstavond is niet enkel het kerstdiner, daar hoort ook een gezellige kerstfilm bij natuurlijk! Ook dit kan digitaal. Kies samen een film uit dat iedereen op hetzelfde moment kan bekijken. Dit kan door een film te kiezen die op tv wordt uitgezonden, dat iedereen op dvd heeft of die beschikbaar is op een streamingdienst. Spreek vervolgens een uur af waarop iedereen de film start zodat het gelijk loopt. Je kan tegelijkertijd contact houden met elkaar door te videobellen. Zo kan je, zoals ieder jaar, samen reageren op wat er gebeurt in de film, of in jullie omgeving.

Wij geven alvast enkele film inspiraties:

  • Bridget Jones’s Diary
  • The sound of music
  • Home alone
  • Charlie and the Chocolate Factory
  • Love actually
  • Paddington

#6 Online gezelschapsspelletjes spelen

Gezelschapsspelletjes spelen is één van de favoriete bezighoudingen tijdens de kerstfeesten. Ook dit jaar is dit nog steeds mogelijk. Er zijn tal van mogelijke online alternatieven om samen gezelschapspelletjes te spelen. Er zijn meerdere opties mogelijk. Als jullie over hetzelfde spel beschikken kunnen jullie videobellen en met een fysiek bordspel spelen. Daarnaast kan je een spel spelen via een app of website. De meeste bordspellen zijn tegenwoordig gratis online terug te vinden.

Enkele ideeën:

  • Maak een kahoot quiz
  • Speel online pictionary op skribll.io
  • Raad wat een ander probeer uit te beelden
  • Speel een potje Uno
 
Gezelschapspel