Holidaysuites.nl

Wat te doen in Belgisch Limburg?

 

Ben je klaar voor een onvergetelijke vakantie in Hengelhoef? Ontdek het rustige en mooie Houthalen-Helchteren! Holiday Suites bevindt zich centraal gelegen in een bosrijke omgeving. Met deze troef in de hand beleeft jong en oud een aangenaam en ontspannen verblijf! Na het lezen van deze lijst, kan je ook terecht in onze inspiratiegids voor nog meer activiteiten en things to do.

Maasmechelen Village

1. Een gezellig dagje shoppen!

Dringend een nieuwe outfit nodig? Of gewoon een shoppingfanaat? Op een steenworp van ons vervlijf bevindt zich Maasmechelen Village. Dit prachtige winkelcomplex bestaat uit een grote niet overdekte winkelstraat met enkele zijstraten! Ook voor personen die niet graag shoppen is Maasmechelen Village zeker de moeite waard! Zo zijn er tal van eetgelegenheden en is "the village" al een ervaring op zich. Dit complex is makkelijk te bereiken met de wagen, daarnaast zijn er 1600 parkeerplaatsen dus ook parkeren is zeker geen probleem! Ga een kijkje nemen en verdwaal in de talloze boetiekjes die op jou te wachten staan! 

2. Nabijgelegen steden

Geen fan van de natuur? Of gewoon nood aan een culturele ervaring? Ook hier is Houthalen-Helchteren de ideale uitvalsbasis. Zo zijn de prachtige steden: Tongeren, Genk, Maastricht… zeer makkelijk te bereiken vanuit onze vestiging. Hierna volgen enkele activiteiten in elk van de steden!

  • Zo heb je in Tongeren het Gallo-Romeins Museum, Onze-Lieve Vrouwenbasiliek, Fort Loncin,...
  • In Genk kan je dan weer genieten van Domein Kiewit, het Albertkanaal, de mijngeschiedenis,...
  • Maastricht is niet voor niks één van de populairste weekendbestemmingen zo kan je er genieten van de Basiliek van Sint Servaas, het Vrijthof... 

3. Ontspannen wandelen en fietsen

Zoals reeds vermeld bevindt onze residentie zicht centraal in een bosrijk gebied. Dit verblijf is met andere woorden een waar utopia voor wandelaars en fieters! Trek je wandelschoenen aan en ga Bosland verkennen, het grootste bos in Vlaanderen. Ben je meer een fietser dan een wandelaar? Geen probleem, zo kan je met de mountainbike een prachtige tocht maken doorheen het bosrijke gebied! Voor de fietsers die een unieke ervaring zoeken is de route "fietsen door het water" een aanrader. 

Fietsen in Houthalen-Helchteren

4. Sporten, bewegen en actie

Zin in een actieve middag? Breng een bezoekje aan de karting in Genk! Geniet met het volledige gezin van een snelle middag op he race circuit! Ben je niet bepaald een snelheidsduivel? Ook jij kan genieten van het mooie Houhalen-Helchteren op een actieve manier! Zo kan je bijvoorbeeld de realbike nemen tussen Munsterbilzen en Gellik en zo het prachtige Limburg nog beter leren kennen. Steekt het weer tegen? Niet getreurd! Breng een bezoekje aan Todi en beleef de ultieme duikervaring. Todi is namelijk het eerste indoor snorkel -en duikcentrum van europa!

5. Vakantie in Limburg met de kinderen

Ook voor de jongsten van het gezin heeft Houthalen-Helchteren tal van troeven! Zo heb je er Plopsa Indoor Hasselt. Dit pretpark bestaat uit 25 fantastische attracties. Daarnaast zijn het grootste deel van deze activiteiten aangepast aan een aantal Studio 100 figuren zoals: Bumba, Kabouter Plop, K3, Maya de Bij,...Het is met andere woorden een plek waar kinderen tussen 2 en 10 jaar zich perfect kunnen uitleven!

Plopsa Indoor Hasselt

Naast Plopsa Indoor Hasselt is ook het domein Pietersheim ideaal voor de kleinsten! Dit domein bestaat uit een kinderboerderij, knuffelweide, kabouterpad en speeltuin! Voor elk wat wils.

Tot slot is Sportoase be-Mine  perfecte voor jonge kinderen! Zo biedt dit centrum de mogelijkheid om aangenaam te gaan zwemmen en ontspannen. Zo heb je er een 25m zwembad, peuter-en kleuterbad, instuctiebad, glijbanen en zoveel meer!

6. Kunst en cultuur

Zin in een leerrijke dag overgoten met kunst en cultuur? Ook hier biedt Houthalen-Helchteren enorm veel opportuniteiten! Laat je terugkatapulteren in de tijd op het domein van Bokrijk! Dit 550ha grote domein betaat uit diverese vormen van erfgoed. Het geeft de mogelijkheid terug te keren in de tijd en te kijken hoe het Vlaanderen van de 16e eeuw eruitzag. Daarnaast geeft Bokrijk een uitgebreide samenvatting van de Vlaamse geschiedenis.

Limburg is natuurlijk ook bekend omwille van de mijnbouw! Al altijd willen weten hoe een ondergrondse mijn werkt? Op de C-mine trek je een ondergrondse mijn in en herbeleef je de topdagen van de jaren 50'. Ook beklim je een schachtenbak en kun je genieten van het prachtige uitzicht op een hoogte van 60 meter.

Ook het Jenevermuseum is een topactiviteit. Hier verwerf je meer informatie omtrent het creatieproces van jenever! Ga een kijkje nemen en word overspoeld met tal van weetjes.

7. Activiteiten met je hond

Jouw viervoeter is vanharte welkom bij Holiday Suites. Echter dient je viervoeter in de omliggende bossen wel aangelijnd te zijn en op de paden te blijven. Dit om de natuurlijke habitat in de bossen niet te verstoren! Maar niet getreurd, er zijn in Houthalen-Helchteren tal van losloopzones. Hierna volgt een opsomming:

  • Binnenvaartstraat vlakbij de parking aan De Plas
  • Domein Kelchterhoef, in de nabijheid van de Abdijhoeve
  • Donderslagweg, vlakbij natuurreservaat Ter Haagdoornheide
  • Hengelhoef aan het bezoekerscentrum Limburgs Landschap